Головна Головна -> Курсові роботи українською -> Біологія -> Орнітофауна Войнилівської височини

Орнітофауна Войнилівської височини

Назва:
Орнітофауна Войнилівської височини
Тип:
Курсова робота
Мова:
Українська
Розмiр:
9,41 KB
Завантажень:
369
Оцінка:
 
поточна оцінка 5.0


Скачати цю роботу безкоштовно
Пролистати роботу: 1  2  3  4  5  6 
Курсова робота
Орнітофауна Войнилівської височини


Зміст.
Вступ.
Фізико-географічна характеристика району дослідження
а) Рельєф
б) Кліматичні умови
в) Рослинний світ рослин і тварин
Об’єкти і методи дослідження.
Фауна населення птахів височини.
Видовий список орнітофауни Войнилівської височини
Чисельність і розселення
Екологія представників орнітофауни Войнилівської височини.
Висновок.
Література.
Додатки.
Родина жайворонкових.
По сьогоднішнім даним в систематиці птахів, родина жайворонкових, як правило, відкриває ряд, родини співучих горобцевих, які мешкають на території нової держави. Це відносно невелика родина, нараховуючи близько 76-78 не великих (з горобця) відносно близьких і однотипних по морфологічному, так і екологічному обліку видів. Всі жайворонки – мешканці відкритих, в першу чергу степових, лугових, лісостепових і півпустинних просторів. Справжніх лісових жайворонків не існує.
Сучасна систематика виділяє близько 13-ти видів цих птахів. Найбільше число видів цих птахів характерне для Африки. В зв’язку з цим для багатьох представників цієї родини ефективний так званий “Жайворонковий” наряд: відповідно світлий верх з темними серединками пір’їв і світлими прогалинами; світлий низ з темними плямами, особливо на боках шиї, де, у деяких видів утворюється велика темна пляма.
Всіх жайворонків відрізняють 2-ма основними екологічними ознаками розвиток тяжких, і часто не визначених форм, повітряного токування і первинно незалежний образ життя. На землі жайворонки виглядають і збирають їжу, а також на землі, вони, роблять гнізда.
Для жайворонків характерний чітко виражений спектр харчування – комахами і насінням. За один сезон вони виводять два виводки. Гнізда переважно роблять на землі, і маскують їх дуже добре. В гнізді 5-6 яєць. Пташок висиджує самка, 12-16 днів. А вигодовують малих пташенят, обоє батьків, 9-10 днів. Після вильоту з гнізда батьки, ще 8-10 дні догодовують молодих, а потім залишають їх і приступають до другої відкладки яєць.
Закінчуючи цю главу, розповідь про жайворонків нашої держави, дивовижних і хвилюючих вісниках ранньої весни, таким довірливим людині, хотілось би ще раз нагадати, що небезпека підстерігає цих птахів, на наших полях, - масове знищення цих птахів, через ядохімікати і підживлювачі полів.
Родина кропивникові.
В родині кропивникових налічується близько 60 видів співучих птахів. Більша частина цих птахів населяє лісові ландшафти Південної Америки. В основному кропивникові мешканці тропіків. Дзьоб у багатьох видів загострений, довгий і тонкий, і деколи трохи загнутий до низу. Дуже часто самці займають великий гніздовий район, і будують декілька “холостяцьких” гнізд, в яких і ночують.
Більшість видів мають одну самку, а у деяких видів, може бути 2 а то і 3 самки. В тропіках самки відкладають по 2-5 яєць, а у деяких видів по 8-10 яєць. Яйця білі або голубі, інколи з темним крапом. Висиджує самка приблизно біля 2 неділь. Вигодовують пташенят обидва батьків. Самець приймає участь в вигодовуванні і других виводків, коли на його участку гніздяться декілька самок. Пташенята вилітають з гнізда через 16-18 днів і починають вести самостійний спосіб життя.
Під час розмноження кропивникові тримаються по одинці а деколи і парами. Тоді самці на протязі року охороняють свій гніздовий участок.
Харчуються різноманітними маленькими, безхребетними, збираючи їх на землі і в гілках. На території нашої держави живе лише 1 вид – звичайний кропивник.
38 підвидів кропивника – це дуже багато навіть для такого ареалу, захопивши лісові області двох континентів. І тільки тепер ми починаємо яка різноманітна може бути екологія і адаптація виду. Цю незвичайну птаху, можна побачити навіть і в саму зимну пору, взимку, під самою Москвою.
Родина дроздових.
Одне із найбільш великих, по обліку і поведінці, окремих видів і груп, родини з відділення горобцевих птахів. По землі не бігають а скачуть на ногах, що свідчить про лісовий і деревний спосіб життя. Розповсюдженні майже по всій земній кулі.

Завантажити цю роботу безкоштовно
Пролистати роботу: 1  2  3  4  5  6 



Курсова робота на тему: Орнітофауна Войнилівської височини

BR.com.ua © 1999-2017 | Реклама на сайті | Умови використання | Зворотній зв'язок