Головна Головна -> Реферати українською -> Сценарії виховних заходів, свят, уроків -> О, щасливчик

О, щасливчик

Назва:
О, щасливчик
Тип:
Реферат
Мова:
Українська
Розмiр:
4,28 KB
Завантажень:
379
Оцінка:
 
поточна оцінка 5.0


Скачати цю роботу безкоштовно
Пролистати роботу: 1  2  3 
СЦЕНАРІЙ
проведення гри з економіки “О, щасливчик!”
УМОВИ: можливість отримання високої оцінки за умови хороших знань з економіки. Гра складена на основі тестових завдань “Unior Echivment Ukraine”. Ціна однієї правильної відповіді на тест 2 бали. Ви маєте відповісти на 6 тестів, таким чином отримати 12 балів. Одна неправильна відповідь –2 бали.
ВЕДУЧИМИ ГРИ БУДУТЬ: Аня і Яна, які добре знають економіку і зможуть корегувати ваші відповіді.
ЗВУКОВЕ ОФОРМЛЕННЯ: Олександр Айзуп.
Приступаємо до конкурсу:
запрошуємо першого учасника.
Це учень ______ класу _______________________________________
зосередьтеся будь-ласка. Перше запитання до Вас:
Обмеженість ресурсів – це проблема, яка:
А) існує лише у слаборозвинених країнах;
Б) є актуальною тільки для бідних людей;
В) існує у всіх суспільствах і є актуальною для всіх людей;
Г) ніколи не виникає у багатих людей.
Вірною є відповідь “в”
Рівень життя нації зросте, якщо:
А) ВНП і населення збільшиться однаковою мірою;
Б) ВНП зросте скоріше, ніж населення;
В) населення збільшиться швидше, ніж ВНП;
Г) виробництво і споживання зменшаться.
Відповідь “б” є вірною
Які з фірм матимуть найбільшу свободу дій при встановленні цін на
свою продукцію?
А) одна з 3 компаній даної галузі;
Б) єдиний виробник товару, для якого існує багато замінників;
В) єдиний виробник товару, для якого не існує замінників;
Г) одна з 300 фірм певної галузі.
Правильна відповідь “в”
Державний бюджет стає профіцитним, як тільки:
А) податки скорочуються;
Б) податки збільшуються;
В) державні видатки зростають;
Г) державні доходи перевищують видатки.
Правильна відповідь “г”
Ціна кожного з наведених нижче товарів зросла на 20%. Попит на який з цих товарів, імовірне всього, зменшиться найбільшою мірою:
а) хліб;
б) молоко;
в) обід у ресторані;
г) лінзи для окулярів.
Правильна відповідь “в”
Процес перетворення країн, що розвиваються, в економічно розвинуті, як правило потребує:
А) прискорення росту населення;
Б) припинення будь-якої модернізації виробничої інфраструктури;
В) збільшення обсягу виробництва й розвитку зовнішньої торгівлі;
Г) скорочення витрат на освіту й підготовку кадрів.
Правильна відповідь “в”
Ви правильно відповіли на всі запитання і отримуєте оцінку в 12 балів.
А тепер музична пауза на 30 секунд. До роботи приступає звукооператор.
Запрошуємо другого учасника.
Це учень_______ класу__________________________________________
Контроль за забрудненням навколишнього середовища і його регулювання призводять до:
А) зниження темпів економічного зростання і рівня зайнятості;
Б) виникнення нових ринків і робочих місць у виробництві засобів контролю за станом навколишнього середовища;
В) росту числа звалищ небезпечних відходів, заборонених законом;
Г) припинення забруднення повітря, ґрунту і води.
Правильна відповідь “б”
Чим визначається вартість десятидоларової банкноти?
А) це вартість паперу, на якому вона надрукована;
Б) це вартість золота, яке забезпечує банкноту;
В) це вартість праці, що витрачена на її друкування;
Г) це вартість товарів та послуг , які можна придбати на 10 доларів.
Правильна відповідь “г”
Яке з цих тверджень правильне?
А) виробництво і продуктивність – це одне й те ж саме;
Б) зростання виробництва має призвести до збільшення продуктивності;
В) продуктивність зростає, коли всі ресурси країни повністю задіяні;
Г) збільшення продуктивності призводить до зростання виробництва при тих самих ресурсах.
Правильна відповідь “г”
Уряд регулює економіку, щоб:
А) скоротити конкуренцію на ринку;
Б) забезпечити ринок товарами та послугами, дешевшими ніж у приватних підприємців;
В) впливати на побічні наслідки розвитку;
Г) гарантувати отримання доходу всім компаніям.
Правильна відповідь “в”
Яке з висловлювань про бідність є неправильним?
А) поняття бідності відносне;
Б) підставою для віднесення людини до категорії бідних служить величина доходу сім’ї;
В) величина межі бідності змінюється з плином часу;
Г) більшу частину бідних на Україні становлять не українці.
Правильна відповідь “г”
Фінансовий план уряду називається:
А) його боргом;
Б) оподаткування;
В) національним плануванням;
Г) бюджетом.

Завантажити цю роботу безкоштовно
Пролистати роботу: 1  2  3 



Реферат на тему: О, щасливчик

BR.com.ua © 1999-2017 | Реклама на сайті | Умови використання | Зворотній зв'язок